top of page

Vader en zoon

Bijgewerkt op: 12 jan. 2023

Vader (Gerrit) en zoon (Bas) samen trotse mannen bij Louwers in Mierlo."Vader (Gerrit) ik ben al meer dan 40 jaar werkzaam bij Louwers en vind het erg leuk dat mijn zoon (Bas) nu ook hier vast is komen werken"

Interview


Bas : Hoe ben je bij Louwers Mechanical Parts in Mierlo terechtgekomen?


Het is begonnen met vakantiewerk via mijn vader die al meer dan 40 jaar werkzaam is bij Louwers Mechanical Parts in Mierlo. Toen ik nog op het vmbo zat vroeg de eigenaar van Louwers Mark van Duijnhoven of ik na mijn examen bij Louwers kwam werken. Dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren. Hij zou dan mijn opleiding bekostigen en ben direct na mijn vmbo diploma begonnen aan de opleiding Allround verspanen Niveau 4.


Bas: Wat voor werk doe je precies?


Ik sta achter een CNC-draaibank van het Amerikaans bedrijf Haas. Dit bedrijf is ook betrokken bij de Formule 1 daar kennen de meeste mensen de naam van. Zo een machine vraagt een enorme nauwkeurigheid van degen die haar bedient, en sta open om nog veel meer te leren hier bij Louwers.


Bas: Hoe vind jij het om samen met je vader bij Louwers te werken?


Het is super fijn werken met mijn vader. Mijn vader is een specialist in het kleinere draaiwerk. Echt klein!


Bas: Heb je een doel en uitdaging genoeg bij Louwers?


Elke werk tekening is een nieuwe uitdaging. Het feit dat je uit een blok metaal mooie producten kan maken fascineert mij.

Bij Louwers krijg je de ruimte om ervaring op te doen in een gezellige en professionele omgeving. Mijn doel is dan om hier mijn hele leven te blijven werken net als mijn vader. Zo kan ik een steentje bijdragen aan de groei en ontwikkelingen van Louwers.


Gerrit: Hoe vind jij het om samen op de werkvloer te werken met Bas?


Ik vind het prima, en ben natuurlijk trots op Bas. Bas was 13 jaar en had in de vakanties niks te doen, maar wilde wel geld verdienen. Ik heb hem toen geïntroduceerd bij Louwers.


Gerrit: 42 jaar werkzaam bij Louwers dat is niet niks?


Nee zeker niet! Ik heb verschillende werkzaamheden gedaan maar vind het echte kleine werk het leukst om te doen benadrukt hij. Ik doe nog veel met de hand en dat kunnen er niet veel meer tegenwoordig.


Gerrit: Wat vind jij mooi aan Louwers?


Louwers is een familiair bedrijf! We slagen erin om onze eigen kinderen te betrekken in het bedrijf en ze verder te ontwikkelen. Ik ben precies 42 jaar werkzaam hier en geniet elke dag van de werkzaamheden die ik hier doe. Het gebouw waar ik nu in sta bestond nog niet toen ik hier begon, dat was een loods hiernaast. Louwers is de afgelopen jaren goed aan het uitbreiden met machines en personeel. We groeien met de tijd mee.


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page