top of page

Louwers Mechanical Parts is klaar voor de Toekomst

LMP: klaar voor de toekomstEen bedrijf met een rijke historie én met een glansrijke toekomst. Dat is Louwers Mechanical Parts (LMP) in Mierlo. Opgericht vanuit een nauwe band met Philips is Louwers in de basis een machinefabriek, voor fijnmechanische en complexe onderdelen. Door continu te blijven innoveren is LMP echter nooit blijven hangen in het verleden. Sterker nog: er wordt geen uitdaging uit de weg gegaan. Dat maakt LMP klaar voor de toekomst, ook úw toekomst?


Als er één etiket is, wat op Louwers van toepassing is, dan is het wel: veelzijdig. Onder één dak wordt zovéél diversiteit geboden, dat er het predicaat ‘machinefabriek’ eigenlijk allang door de tijd is achterhaald. Uitgangspunt daarachter is dat ze bij LMP zovéél mogelijk zelf willen kunnen. Eigenlijk wordt alleen oppervlakbehandeling daarbij buiten beschouwing gelaten. De combinatie van mens en machine maken Louwers groot en bijzonder. Daardoor wordt gewerkt in uiteenlopende markten, van de petrochemische industrie tot de medische industrie, van de halfgeleiderindustrie tot de analytische markt, van algemene machinebouw tot specials in bevestigingsartikelen van vrijwel elk materiaal. 
Over materiaal gesproken: Louwers Mechanical Parts geldt als een ware specialist in het verspanen van alle soorten roestvrijstaal en titanium. Zo wordt er gewerkt met exotische materialen als Inconel, Hasteloy en Monel, maar ook Duplex, Berylium en Zirkonium. De productiemethodes en -middelen zijn afgestemd op Grade 2 en staan dus voor zuiverheid, kwaliteit en veiligheid. Hoogwaardige machines en processen waarborgen de kracht van het geleverde werk. Daarmee wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk omgegaan.Niet voor niets geldt LMP – wereldwijd! – als een uiterst betrouwbare toeleverancier.


Visie

De bedrijfshistorie mag dan lang en rijk zijn: Louwers is allerminst blijven hangen in het verleden. De markt wordt continu gemonitord, waardoor ze in Mierlo mee kunnen blijven gaan met de techniek. Dat is ook nodig, om de visie van het bedrijf hoog te kunnen blijven houden. Die luidt: Elke klant heeft potentieel. Wij kunnen dat 100 procent benutten voor die klant. Daarvoor worden alle benodigde stappen gezet. Zo werkt LMP 24/7 maar blijft het toch flexibel. Innoveren blijft van belang, zowel in grote series als voor enkele stuks. Zo weet Louwers zichzelf telkens opnieuw uit te vinden en voorop te blijven lopen op de gebieden waar men dat wil. “We hebben de kennis, we hebben de techniek en we hebben de mensen”, stelt directeur Mark Duijnhoven met gepaste trots.


Machinepark

Een ronduit indrukwekkend machinepark biedt LMP de gelegenheid om ook daadwerkelijk zo veelzijdig actief te zijn. Dat omvat bijvoorbeeld 5 Haas 5-assig CNC frezen, UMC 750, 70 SS en 1000, inclusief robotisering en pallet-wisselsysteem voor 24/7 productie. Daarnaast staan er in de hal ook nog 3 Haas 3- en 4-assig CNC frezen VF2 en VF3, en 6 CNC draaibanken  van Okuma, Schaublin en Haas. Ook is er gelegenheid tot Laser- en TIG-lassen en kan er Fusion 260 cad/cam worden geprogrammeerd, direct van tekening, stp-file of JT-file van Siemens. Een zuivere licht geconditioneerde meetkamer met meetmachine en faro scanning en taster en een cleaning ruimte met een Branson ultrasoon reinigingsstraat en dubbele droger maken het verhaal af. Voor wie al deze namen en termen weinig zeggen: reken er maar op dat dit state of the art materiaal is. Link naar machinelijst: Machinepark

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page